onsdag den 31. august 2011

Just another wednesday night



Er lige kommet hjem fra en lang arbejdsdag, og sætter mig nu med et stort glas te og en god bog. Ah, det er tiltrængt :) Har forelsket mig hovedkuls i Ken Follets forfatterskab og er netop begyndt på denne, som er første bind i en ny triologi om det 20. århundrede. Sjovt nok har historiske romaner aldrig lige været mig, men med hans bøger af det af en eller anden grund bare noget helt andet. Han skriver så medrivende at man ikke kan andet end elske det.
In other news; Der er forhåbentlig lysninger på job-fronten. Yay! Så nu krydser jeg virkelig bare fingre, og håber, at jeg snart er indehaver at et fuldtidsjob. Det er virkelig også tiltrængt!

tirsdag den 30. august 2011

It's getting colder

Photobucket
Photobucket

Altså skal man til at pakke sig ind i mere tøj. Suk! Dog hjælper det lidt at min mor lige er blevet færdig med mit bordeaux tørklæde, som hun har strikket på hele sommeren. Kan man andet end at elsker sin mor så? Jeg synes i hvert fald, det er blevet enormt fint :)

torsdag den 25. august 2011

Barcelona: Tips om lidt af hvert

Dette er det sidste indlæg fra Barcelona og indeholder bare lidt forskellige tips og anbefalinger, der ikke lige nåede med i de andre.
Hotel: Vores hotel var okay. Ikke vildt begrejstrende, men fint nok til prisen. Dog var der en ting, som vi simpelthen ikke kunne forstå - døren ud til toilettet var af glas, altså kunne den ikke låses og der var endda en sprække hele vejen rundt så man kunne høre alt igennem. Det er altså ikke vildt fedt! Området vi boede i var til gengæld helt fantastisk og lå tæt på alt, så det vil jeg klart anbefale. Det hed Barri Gotic, og var fyldt med små hyggelige gader og smukke pladser.
Svævebanen: Jeg må ærligt indrømme I don't get what the fuzz is about. Selve bjerget var meget smukt, men fæstningen på toppen var ikke specielt interessant og udsigten er slet ikke lige så god som f.eks. den fra Park Guell. Der er et meget hyggeligt parkområde på bjerget, men det er lidt det. Synes man dog det er enormt sjovt at køre med svævebane, skal det lige siges at det kan anbefales, at man tager kabelbanen op til den. Ellers ender du formentlig med (som os) at rende forvirret rundt og nå at bestige halvdelen af Montjuic, før du når selve svævebanen. 

Mad: Der findes enormt mange gode restauranter, men der findes altså også en masse touristfælder. F.eks så undgå alt der ligger på selve Ramblaen, det er sjældent specielt interessant og oftest dyrere end de fleste andre steder. Hvis du til gengæld bevæger dig ind i områderne bag Ramblaen er der rigtig meget godt. Vores favorit var formentlig La Fonda, som er et meget populært og ret billigt sted. Vi fik 3 retter + vin & kaffe for 20 euro. Jo taaak! Og så var det ovenikøbet rigtig lækkert! Kom dog tidligt hvis du vil undgå for lang kø - for det er der til rigtig mange af de populære steder. Et andet sted med rigtig lækker mad er Restaurant 7 portes, som ligger nede ved havnen.

tirsdag den 23. august 2011

Snapshots fra skuret

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Lidt detaljebilleder fra mit "skur". Har været igang med en større oprydning, den sidste uges tid. Blandt andet i mit tøj, hvor jeg har smidt en del ud og også har lavet en stor bunke jeg skal have solgt på trendsales. Derudover har jeg en masse DIY projekter i gang. Et af dem, der rent faktisk er blevet færdige, er mine lyseholder til min troldegren (nederst billede). Er faktisk selv ret tilfreds, nu mangler jeg bare at finde et eller andet med masser af farve jeg kan hænge på grenen.

Look of today

Photobucket
Photobucket

Købte den her skjorte i Zara, da jeg var i Spanien. Det er utroligt så meget billigere, det er dernede! Og eftersom vi ramlede lige ind i udsalgs slutspurten, fik vi fyldt et par poser for ingen penge. Jeg købte ud over denne en masse basistøj i dejlige efterårs farver. Rigtig lækkert at have klædeskabet fyldt op med efterårstøj, når det er dette vejr, man vender hjem til. Men de lover varme i weekenden? Lad os da satse på at det holder stik, det ville da være dejligt med lidt sol, inden efteråret for alvor vinder indtog.

mandag den 22. august 2011

Mandags impulskøb

Photobucket

Har været hos lægen (igen) i dag, bestiller sgu ikke andet efterhånden. Og efter en god omgang blodprøver m.m., følte jeg altså ikke for meget andet end at kravle i seng og trøstespise. Altså slog jeg lige et smut forbi netto på vejen hjem. Og hvor er jeg glad for det, for se et fint termokrus jeg fandt mig! Har længe gerne ville have et, men har haft svært ved at finde et, jeg syntes var pænt til en rimelig pris. Men denne skønne mint-farvede sag (det er lidt svært at se den rigtige farve på billedet) kostede kun 25 kr, så jeg var solgt. Den findes i øvrigt også som termokande hvis nogen skulle have interesse :)

fredag den 19. august 2011

Barcelona: Skønlitteratur


Jeg kan godt lide at læse romaner, hvis handling forgår det sted, hvor jeg skal/er på ferie. Ovenstående bøger er, hvad jeg læste i forbindelse med min tur til Barcelona, og er begge anbefalelsesværdige. 
Det er lidt blevet en tradition for mig, og det er en ret fin måde at få læst noget, man måske ikke ellers ville have læst. Derudover synes jeg, man får et specielt tilhørsforhold til byen og de steder, der bliver nævnt. F.eks med Havets Katedral der tager udgangspunkt i opførelsen af katedralen Santa Maria del Mar. Når man kender en historie bag stederne, synes jeg altid, det er lidt sjovere at se, ligegyldigt om historien så er opdigtet. 
Santa Maria del Mar er i øvrigt en rigtig flot kirke. Det er en gotisk kirke, men da den er opført på blot 54 år, adskiller den sig fra f.eks. Barcelonas katedral (La seu), ved at være meget mere enkel og stilren. Og personligt synes jeg, at det gør den langt flottere, så den vil jeg også anbefale, man ser.

Breakfast time!

Photobucket


Jeg har altid misundt de mennesker, som har haft overskud til at stå tidligt op en ganske almindelig hverdagsmorgen og lave lækker morgenmad. Jeg elsker morgenmad, men min morgener har altid været stressede, fordi jeg konsekvent vælger at udskyde mit vækkeur. Ja ja, super smart - I know!
Men nu hvor jeg bare går derhjemme, har jeg oceaner af tid, hvilket er virkelig lækkert. Nu har jeg pludselig tid til at bruge lang tid på morgenmad og starte min morgen på en ordentlig måde. Det er så fedt!

torsdag den 18. august 2011

Min fine nye taske

Photobucket


Jeg har længe været på udkig efter en ny lædertaske i denne størrelse, eftersom min gamle efterhånden er gået fra hinanden (i forhold til hvad den er blevet udsat for, har den sgu holdt meget godt). Da jeg så denne på asos var jeg derfor ikke et øjeblik i tvivl - specielt fordi den var sat ned med 50% på deres udsalg. Så HAPS sagde det, og nu bor den hjemme hos mig. Blev bestemt ikke skuffet da jeg så den i virkeligheden, den er rigtig lækker og jeg er allerede mægtig glad for den.
Den koster 330 kr og kan finder her.

onsdag den 17. august 2011

Barcelona: Gaudi billedstorm

"Lidt" billeder fra henholdvis Park Guell og Sagrada Familia. Begge stederne er et must at se, hvis man er i Barcelona. Jeg vil dog anbefale, at man først besøger Sagrada Familia efter kl 16, da det er der køen er kortest. Kommer man midt på dagen, risikerer man snildt at stå i kø i et par timer.
Park Guell er vildt hyggelig og meget smuk med alle dens mosaikker. Vi endte med at rende rundt deroppe i 3 timer og fortrød lidt, vi ikke havde taget noget mad med. Der er en "café", men den er sgu ikke rigtig noget at råbe hurra for, så man kunne nok med fordel have taget en madpakke med.




tirsdag den 16. august 2011

LIVING at Louisiana

Photobucket

Jeg lever det søde liv som arbejdsløs i øjeblikket. Ej, det er egentlig ikke helt sandt. For det første er jeg vildt frustreret over ikke at kunne finde noget arbejde, og for det andet er jeg blevet syg igen. Når jeg tænker over det er mit liv faktisk ret sølle lige nu. Jeg prøver dog at få det bedste ud af en dårlig situation, og få lavet en masse af de ting jeg ellers har haft nedprioriteret en lang periode, såsom læsning, oprydning, familie kvalitetstid, praktiske ting osv.

I dag har den stået på mor-datter tur til Louisiana for at se udstillingen LIVING Arkitekturens grænser III-IV. Vi havde en masse fribilletter liggende, som vi ikke havde fået brugt og mente, at det nu måtte være på tide.
Jeg har desværre ikke set de to forudgående udstillinger i serien, hvilket jeg ærger mig lidt over, da jeg godt kunne have tænkt mig at få indtrykket af den samlede helhed. Ikke desto mindre kan man selvfølgelig sagtens se den uden at have set de andre og stadig få en masse ud af den. Det skal måske lige siges, at jeg på ingen måde er klog på arkitektur eller design, jeg finder det blot interessant og fascinerende. Og det var LIVING bestemt også. Udstillingen udforsker arkitekturen i relation til vores samfund. Den ser på individet over for fællesskab, og hvordan individualiseringen påvirket vores måde at leve på og gennem begrebet hjemlighed, bliver der skarpt skelnet mellem hus og hjem.

På den måde er det ikke kun folk med interesse for arkitektur, der kan få udbytte af denne udstilling, men også folk med almen interesse for menneskets adfærd, og det samfund vi lever i.
Du kan læse mere om udstillingen på Louisianas hjemmeside lige her.

Barcelona: La Boqueria foodmarket


Det er ingen hemmelighed, at jeg er mere end almindeligt glad for mad. Jeg spiser meget og jeg spiser konstant. Og netop derfor var La Boqueria et af mine favoritsteder på hele turen. Det er smukt og farvestrålende, det dufter (og lugter) fra alle boderne og der er altid fyldt med liv. Det hele ser enormt indbydende og lækkert ud, og det, vi smagte, var også vildt godt. Det var et sted, der virkelig gjorde mig glad helt ind i min mad-elskende sjæl. Og så var det enormt hyggeligt at kunne gå rundt og spise små "hapsere" i form af diverse delikatesser på pind og drikke juicer med alverdens smagvarianter (værd bod havde mindst 20 forskellige slags).
Indgangen til markedet ligger ca. midt på Ramblaen, men kan desværre let overses, når man kommer gående. Men det er helt klart et sted man skal se, når man er i Barcelona!

mandag den 15. august 2011

Back from Barcelona


 Jeg er her i weekenden hjemvendt fra en uge i Barcelona. Fantastisk by! Og virkelig tiltrængt ferie i øvrigt. Generelt set var vejret dejligt, men der var enkelte hvor det var overskyet. Vi fik dog det bedste ud af disse også og valgte at bruge dem indendørs i diverse museer og katedraler. Er man interesseret i kunst og arkitektur er der virkelig meget at komme efter i Barcelona, og ligeledes hvis man (som mig) er glad for mad. Jeg har spist så meget paella, fisk og tapas, at jeg for længst burde have passeret de 100 kg. En grund til dette kunne være at vi gik så meget rundt - både fordi man får set mere af byen på den måde og fordi både mig og min veninde Luise, som var med, er ufattelig dårlige til at finde vej. Ak ja, sådan går det jo.

Har ikke fået helt styr på alle billederne endnu, men her kommer lige et par stykker som start, skal nok få ordnet nogle mere sammenhængende indlæg i løbet af de næste par dage :)

Luise og jeg i Park Guell
Juice stand i det kæmpe madmarkede der ligger midt på Ramblaen
Et af de mere vellykkede restaurantbesøg, vi havde også flere knapt så heldige
Udsigten over Barcelona fra Park Guell, med Sagrada Familia i midten